A Simple Key For بیماری سلیاک خودایمنی Unveiled
A Simple Key For بیماری سلیاک خودایمنی Unveiled
Blog Article
این افراد باید از مصرف غذاها و داروهای حاوی گلوتن برای همیشه پرهیز کنند.
۱۴/۰۵/۱۴۰۲ ۷ دقیقه سلیاک در کودکان نوعی بیماری خود ایمنی است که دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب اختلال در عملکرد روده کوچک می شود.در این بیماری سیستم ایمنی بدن در برابر خوردن غذاهای حاوی گلوتن واکنش نشان می دهد.
بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان موجب نارسایی در رشد آنها میشود. این کودکان بایستی از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی کنند.
مدفوع چرب، بدبو و زرد رنگ معمولاً نشانه چربی بیش از حد است. این امر همچنین می تواند ارتباط مستقیمی با یک اختلال سوء جذب مانند بیماری سلیاک داشته باشد، زمانی که بدن مواد مغذی کافی را جذب نمی کند.
اگرچه همه افراد از نظر اندازه، شکل و بوی مدفوع منحصر به فرد هستند، اما چند چیز وجود دارد که نشان دهنده مدفوع سالم (یا ناسالم) است.
آشنایی با کاربرد و مصرف آن در پیشگیری از بارداری
مانند اندازه و قوام، رنگ مدفوع می تواند سیگنال مفیدی در مورد آنچه در بدن شما می گذرد باشد. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، سایه های مختلف قهوه ای در مدفوع چیزی است که طبیعی در نظر گرفته می شود.
مطالب برگزیده کمک دندانپزشکان تجربی کارشان قانونی است ؟
این پروتئین که با نام گلوتن شناخته میشود، بعد از وارد شدن به بدن بعضی از افراد باعث فعال شدن سیستم ایمنی بدن آنها و در نهایت ایجاد آسیب در دیواره بیماری سلیاک چگونه ایجاد میشود روده میشود.
تمرکز کن و بگو جای علامت سوال چه عددی است؟
گاهی، آسیب وارد شده به پرزهای رودهی کوچک حتی پس از رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن نیز ادامه مییابد. اگر پس از شش ماه بعد از رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن همچنان علائم بیماری سلیاک در کودکان ادامه داشت، پزشک برای بیمار کورتیکواستروئید تجویز میکند تا سیستم ایمنی بیمار را سرکوب کرده و التهاب روده کوچک را کاهش دهد.
علاوه بر این، انواع مختلفی از غلات، آرد و نشاسته وجود دارند که به طور طبیعی دارای گلوتن نیستند و میتوانند در رژیم غذایی کودکان مبتلا به سلیاک مورد استفاده قرار گیرند. برخی جایگزینهای فاقد گلوتن آرد سفید عبارتند از:
افراد مبتلا بعد از تشخیص قطعی این بیماری خود ایمنی، باید تا حد امکان از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن خودداری کنند تا علائم آنها بهبود یابد.
بیماری سلیاک در حقیقت نوعی حساسیت به پروتئین موجود در گندم و جو، برخی از حبوبات مثل عدس، لوبیا، ذرت، سویا و… میباشد.